22 юни - Барабанна терапия

За пореден трети път компания Е.ОН България и Сдружение „Институт за Съвременно Изкуство и Терапия „Либера” ще проведат благотворителна сесия за пациентите на клиниката по детска хематология и онкология.
"Либера" е нестопанска организация, чиято основна цел е да популяризира благоприятното въздействие на изкуството чрез игри с рисуване, Барабанна терапия, Литературни работилници.
Като компания с активна обществена ангажираност, Е.ОН България бе първата организация, която подкрепи кампанията на Института за съвременно изкуство и терапия „Либера” „Усмихни се – зарадвай някой друг!”. Целта на инициативата е да създаде “фабрика” за усмивки и положителни вибрации и да ги подари на децата, които наистина имат специална нужда от тях.
Компанията избра Институт „Либера” за партньор в провеждането на два барабанни тийм билдинга. С това служителите на Е.ОН България подариха своите усмивки на децата от клиниката по детска хематология и онкология, с които бяха проведени досега две аналогични сесии с терапевтичен характер. Сесиите за деца се провеждат отделно като благотворително събитие от името на компанията. Поредната сесия е последна за момента, като екипа на клиниката се надява във времето да се открият дарители, готови да подарят тази музикална терапия на децата като част от системната грижа за тях. "Либера" е първата институция в България, която развива музикалната инициатива Drum Circles – обединяваща различни барабанни техники за създаване на музика в общност, и именно тази форма на релаксация се оказва изключително благотворна върху общото здраве на малките ни пациенти.